Radlje Kapunar

Pot se začne v središču Radelj, natančneje pri cerkvi, kjer stoji smerokaz s tablami, ki nas usmerijo proti Kapunarju. Pri gasilskem domu prečkamo Partizansko cesto,  nadaljujemo naprej po ulici Pod Perkolico, kjer zavijemo levo proti naselju na Krapeževem. Po nekaj metrih zavijemo desno proti garaži in hiši g. Leitingerja  markacije so samo na betonski škarpi in jih je treba pazljivo spremljati), nato ob robu hiše zavijemo v gozd.

Po 20 min. zmerne hoje pridemo skozi gozd na makadamsko cesto, ki pelje proti Županku. Tu stoji naslednji smerokaz s tablama, ki označujeta dve poti. Ena teče po stezi navkreber in nas vodi skozi gozd ter po travniku navzgor skozi dvorišče kmetije Pavli. Druga pa nas vodi po cesti do spominskega obeležja NOB na Županku. Tukaj je primeren prostor za počitek s prelepim pogledom na Radlje, Vuhred in na tok reke Drave. Od tod nas makadamska cesta pelje levo navzgor mimo kmetije Ižek in kmetije Pavli, kjer se obe poti ponovno združita. Pri kmetiji Pavli pa se z dovozne ceste odpravimo desno navkreber po kolovozu v gozd, kamor nas usmerja smerna tabla na lipi pri hiši.

Po 20 minutah prijetne hoje prispemo nazaj na makadamsko cesto, kjer zavijemo desno. Do karavle na Kapunarju, ki se leži na nadmorski višini 1050 m, je še približno 45 minut lahkega sprehoda mimo kmetij Purkart in Škarc. Celotno pot prehodimo v dveh urah. Na Kapunarju stoji stara kasarna, ki je sedaj v lasti radeljskih radioamaterjev. Pri vhodu se nahaja skrinjica z vpisno knjigo in žigom za KPP, ki se tukaj združi z našo potjo. Uživate lahko v lepem razgledu na Pohorje, Remšnik, Kaplo, Sv. Duh, Uršljo goro, Peco... Pohod lahko nadaljujemo naprej proti Remšniku in Kapli, kamor nas vodijo markacije in smerokazi Kozjanske poti in KPP. To okolje ima svoje posebnosti in lepote.

Upam, da boste od tu odnesli lepe spomine na prehojeno pot, ter se boste še vračali na ta kraj.

 
Naslednji izlet

Datum: 7.10.2017
Kraj: Smrekovec - dan kor. planincev
Vodi: Rudi 041 443 453

Prijava uporabnikovJoomla Extensions Directory Listing