Obisk planincev iz Čazme

V A B I L O

Dne 3. In 4. septembra 2016 bomo gostitelji našim prijateljem planincem iz Planinskega društva »Garjevica« iz Čazme na Hrvaškem. Zato vas vabimo, da se nam pridružite ob posameznih skupnih aktivnostih v obeh dneh.

Zgodba se prične pred leti v Sarajevu, ko sta naš župan mag. Alan Bukovnik in župan mesta Čazma, g. Dinko Pirak pričela sodelovanje med obema občinama s ciljem, da bo to predvsem sodelovanje med ljudmi obeh mest. V lanskem letu so nas prvič obiskali predstavniki njihovega planinskega društva, vzpostavili so se »pravi planinski odnosi« in dogovor, da jih še isto jesen obiščemo. Dvakrat smo bili radeljski planinci njihovi gostje, obakrat sprejeti prisrčno, prijazno. Ob obeh priložnostih smo jih vabili k nam, da spoznajo naše kraje, gore, naše ljudi in zgodovino. Rezultat je tu – k nam pridejo v soboto 3. septembra in bodo naši gostje do 4. septembra.

Vabimo vas, da se nam pridružite:

Sobota, 03.09.2016:

Ob 11.00 uri bomo goste sprejeli v prostorih MKC, kjer jih bodo pozdravili župan mag. Alan Bukovnik, oz. podžupan g. Robert Potnik ter seveda predsednik našega društva g. Evald Lampreht. Zato ste vabljeni, da se nam pridružite, ter se tako gostom skupaj pokažemo kot dobri, ljubeznivi gostitelji.

Ob 14.00 uri se nam priključite na lažjem pohodu po okolici Radelj, na katerem bomo goste peljali skozi Hudo luknjo na Stari grad. Tu bodo gozdarji prikazali star običaj priprave prave holcarske frike in polente, katero boste seveda tudi poskusili. Pot bomo nadaljevali do Kalvarije oz. dvorca in potem v center mesta.

Nedelja, 04.09.2016:

Vabimo vas na planinski pohod na Raduho. Ker je naša želja da boste vi domači planinci in gostje uživali smo pripravili tri različne težavnostne ture:

1. skupina se bo le sprehodila do izhodišča vzpona na Raduho, to je do planinske koče na Grohatu, kjer boste lahko uživali na koči, ob sprehodih v okolici in čudovitih pogledih na Kamniško – Savinjske Alpe. (vodnik Rudi Ambrož)

2. skupina bo od koče na Grohatu nadaljevala proti vrhu Raduhe, ter se pod skalami usmerila levo. Nato preko Laneža, nad Durcami po položnih vzhodnih grebenih na vrh. (Vodniki Ludvik Podrzavnik, Simona Hlade Mavc in Vinko Mavc)

3. skupina bo do skal imela skupno pot z drugo skupino, tam pa se bo po zahodnih strminah po zavarovani poti povzpela na vrh. Pot nas bo vodila preko žlebov, grap in izpostavljenih mest, katera so zavarovana s klini in zajlami, zato je opredeljena kot »zelo zahtevna pot« in zahteva ustrezno pripravljenost, znanje in opremo. (vodnika Katja Č. Rac in Franc Glazer)

Druga in tretja skupina se na vrhu Raduhe srečata in se skupaj vrneta po trasi druge skupine do Grohata, od tam pa vsi skupaj do Bukovnika in avtobusa. Celotna pot traja cca 5 ur.

Odhod iz Radelj (avtobusna postaja pri spomeniku) je ob 06.00. Vrnitev v Radlje je predvidoma okrog 15.30 ure.

Oprema:

Za drugo in tretjo skupino obvezni visoki planinski čevlji, nahrbtnik s pijačo, pohodne palice (če jih uporabljate), oblačila primerna letnemu času in vremenu, planinska izkaznica. Poleg tega morajo pohodniki v tretji skupini imeti plezalni pas, samovarovalni komplet, čelado ter rokavice.

Prijave za pohod na Stari grad niso potrebne, le priključite se nam na zbornem mestu pri »Bajti« ali na poti skozi trg proti Hudi luknji.

Prijave za izlet na Raduho zbirata Rudi (041443453) in Franc (031804058) do petka, 02.09.2016 zvečer.

Še prošnja:

Kdor lahko in je pripravljen »je naprošen«, da prispeva kakšno sladico, pecivo… in kaj tekočega – kakšno domačo »rcnijo« da bomo lahko sprejem gostov izpeljali še bolj prijetno in gostoljubno. Informacije pri Rudiju in Francu.

Vsak udeleženec pohoda, hodi na lastno odgovornost.

Želimo vam varno hojo in obilo planinskih doživetij.

Vodniki in Upravni odbor

Planinsko društvo Radlje

 
Naslednji izlet

Datum: 7.10.2017
Kraj: Smrekovec - dan kor. planincev
Vodi: Rudi 041 443 453

Prijava uporabnikovJoomla Extensions Directory Listing