Čez goro k očetu

Planinsko društvo Ravne na Koroškem tudi tokrat vabi na pohod "Čez goro k očetu":

 

PLANINSKO DRUŠTVO RAVNE NA KOROŠKEM

ORGANIZIRAV SOBOTO, 19. 12. 2015,

23. POHOD »ČEZ GORO K OČETU

V letu 2015 gremo na pohod »Čez goro k očetu« podnevi!! PRIJAVE SO OBVEZNE do srede, 16. 12. 2015, sprejema jih Veronika Kotnik na telefon 031 441 982 in po e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. Pohodniki, ki se bodo pripeljali s svojimi avtobusi se zberejo na mejnemu prehodu Holmec ob 9.00. PRIJAVA ORGANIZATORJU JE SEVEDA OBVEZNA!

ODHODI AVTOBUSOV NA HOLMEC z avtobusnih postaj: 

7.45 – Radlje ob Dravi

8.00 – Vuzenica (pri Gasilskem domu)

8.30 – Ravne na Koroškem

8.15 – Črna na Koroškem

POTEK POTI: z avtobusi se bomo skupaj odpeljali do Železne Kaple (Eisenkappel) . Pri izvozu iz centra Železne Kaple ob smerni tabli LUSCHA ALM (Luže) in LEPPEN (Lepena) bomo zavili levo do zaselka KOPREIN SONNSEITE (Koprivna), kjer bomo pri  Raztočniku izstopili iz avtobusov in pot nadaljevali peš.

***Avtobusi se vrnejo nazaj v Slovenijo in nas ob 15.30 počakajo pri kmetu Lipoldu v Koprivni (vodniki v avtobusih morajo seznaniti šoferje s smerjo vožnje!) Na čelu kolone bodo vodniki PD Ravne na Koroškem, nihče ne sme svojeglavo naprej. Pohodniki se morajo držati običajnega planinskega reda in navodil vodstva pohoda ter planinskih vodnikov. Iz doline Lepene se bomo povzpeli do Čemerja (krajši postanek), nadaljevali pot  do  Cerkvice vseh ver (1240 m.n.v.) in nato po čudoviti panoramski poti preko prelaza Luže do Planinskega doma pri  Kumru, kamor bomo prispeli okrog 14. ure Od Kumra se bomo spustili v dolino do Lipolda in vstopili na avtobuse. Odpeljali se bomo v Črno na Koroškem, kjer domačini pripravljajo druženje ob  novoletnih stojnicah. Ob prihodu v Črno se naš organiziran pohod zaključi.

PREVOZ: Prevoz 15 € (za plačilo na avtobusu imejte drobiž).

MALICA:  iz nahrbtnika, možno tudi v Planinskem domu pri Kumru.

OPREMA: Oprema mora biti primerna pogojem na dan pohoda (osebni dokument).

PRIJAZNO VABLJENI Odgovorni vodnik

Viljem Kotnik

 
Naslednji izlet

Datum: 7.10.2017
Kraj: Smrekovec - dan kor. planincev
Vodi: Rudi 041 443 453

Prijava uporabnikovJoomla Extensions Directory Listing