Slovenija hodi

Prvi dan

Naš prvi dan pohodov smo pričeli v Ivniku, kjer sta nas pričakala župan Ivnika in župan Radelj, mag. Alan Bukovnik, predsednik tamkajšnjega PD ter planinci - domačini. Iz rok predsednika KEUPS-a, g. Jožeta Praha, so pohodniki iz Avstrije za prehojeno E6 prejeli tudi značke .

Sledil je ogled muzeja in kljub jutranji uri, pogostitev. Pot proti mejnemu prehodu Radelj smo nadaljevali v pogovorih in tudi v občudovanju narave, ki se je že začela odevati v jesenske barve.

Naša pot se je nato nadaljevala po evropski pešpoti E6, mimo Žoharja, starega gradu, v Radlje.

Pozdravu predstavnika MKC-ja, je sledi krajši film o Radljah, nato pa smo udeleženci pohoda imeli še voden ogled po Radljah.

Tako se je naš prvi dan v poznih popoldanskih urah tudi zaključil.

Drugi dan

Število pohodnikov se je čez noč močno zmanjšalo, čeprav so se nam pridružili še pohodniki iz Maribora.

Pot smo pričeli v Radljah, šli preko dravskega mostu v Vuhred, na Sv. Anton in naprej do doma na Partizanki na Veliki Kopi. Nič nismo bili navdušeni nad zaprtimi vrati Partizanke, saj so se nam že kazali znaki utrujenosti. Lakoto in žejo smo nadoknadili na Grmovškovem domu, kjer smo to noč tudi prespali.

Ob večernem pogovoru smo bili zadovoljni, saj smo premagali drugi najtežji del na celotni poti E6.

Tretji dan

Rana ura, zlata ura. V jutranjem hladu smo štirje udeleženci nadaljevali po Evropski pešpoti E6 do Turiške vasi, mimo letališča v Vodriž in naprej do gradu Vodriž.

Pot do gradu in okrog gradu je lepa, saj je bila v celoti obnovljena. Ostanki gradu pa popotniku dajejo veliko motivov za razmišljanje.

Sklepna beseda našega tridnevnega druženja je pripadala g. Jožetu Prahu, ki se je tudi zahvalil za podporo g. Gorazdu Mlinšku, ter predsedniku turističnega društva Slovenj Gradca g. Petru Cesarju, ki ja nas prišel pozdravit.

Kaj za konec?

Tri dnevno druženje je imelo namen ovrednotiti delo planinskih društev, delo gozdarjev in tudi odprtost domačinov do pohodnikov.

Z druženjem pa je bil uresničen tudi eden zastavljenih načrtov »Slovenija hodi« predsednika KEUPS-a g. Jožeta Praha. Ogledal si je lahko enega najlepše urejenega dela poti E6 v Sloveniji, na kar smo lahko še posebej ponosni.

 

Fotografije

 

 
Naslednji izlet

Datum: 7.10.2017
Kraj: Smrekovec - dan kor. planincev
Vodi: Rudi 041 443 453

Prijava uporabnikovJoomla Extensions Directory Listing